Lente en licht in huis

Lente en licht in huis
27 februari 2024

De lente is het seizoen van vernieuwing! Met het warmere weer kunnen we langer van de zon, bloemen en groen genieten, en vooral van meer licht in huis. Wil je je interieur ook verfrissen met licht en vrolijkheid? Overweeg dan de juiste raamdecoratie en voeg frisse lentekleuren toe aan je interieur. Met onze tips laat je je interieur stralen!

 

 

Optimaal licht in huis Het juiste lichtinval kan een grote impact hebben op de sfeer van een ruimte. Met de juiste raamdecoratie kun je het zonlicht perfect filteren en afstemmen op jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan horizontale jaloezieën, Silhouette® of Plissé Shades. Door de lamellen van horizontale jaloezieën of Silhouette® Shades te kantelen, creëer je een prachtig lichtspel op de muren en vloer. Silhouette® Shades laten het licht op een diffuse manier binnen vanwege de transparante stof. En voor een weids uitzicht en veel lichtinval kies je MegaView lamellen voor BezT collection en Luxaflex®.

 

Speel met licht naar jouw wensen

Ervaar je hinderlijk binnenvallend licht tijdens verschillende activiteiten thuis? Overweeg dan nieuwe zonwering. Met de diverse opties in transparantie, bediening en stoffen heb je tal van mogelijkheden. Zo kun je genieten van natuurlijk licht zonder hinder.Maar niet alleen de raamdecoratie is van invloed op de lichtinval; ook de verlichting en kleuren in je interieur spelen een rol in de sfeer van je huis. Tijdens een adviesgesprek stellen we daarom vragen over onder andere de ligging van je huis en het aantal ramen. Benieuwd naar hoe jij kunt spelen met licht in huis? Kom langs voor interieuradvies!

Combineer diverse lichtbronnen Hoewel de avonden in de lente nog niet zo lang zijn, kun je binnen een gezellige sfeer creëren. Sfeerverlichting is hierbij essentieel. Door verschillende soorten lampen en verlichtingstechnieken te combineren, kun je een warme en intieme sfeer creëren in huis.

 

 

Er zijn verschillende soorten lampen die je met elkaar kunt combineren:

  • Direct licht, voor functioneel gebruik, zoals boven de eettafel.
  • Indirect licht, dat via het plafond of de muur schijnt en zorgt voor sfeerverlichting.
  • Diffuus licht, dat gelijkmatig wordt verspreid via een lampenkap en ideaal is voor sfeerverlichting.
  • Accentverlichting, voor bijvoorbeeld het verlichten van een bureau of aanrecht.

Door deze lichtbronnen te combineren, kun je de perfecte sfeer creëren in je huis, ook tijdens de lenteavonden.

 

Breng kleur in je huis

Nu de lente volop aan de gang is, is het perfect om je huis op te vrolijken met kleur. Het kan een groot verschil maken in de uitstraling en sfeer van je woning, en het heeft zelfs invloed op je humeur. Levendige kleuren zorgen voor een positieve sfeer en maken je energieker en vrolijker. Denk aan een frisse pastelkleurige muur of bloemrijk behang. Kleurgebruik kan zelfs een ruimte groter doen lijken. Benieuwd hoe je dit kunt toepassen in jouw interieur? Bij Berg&Berg in Chaam helpen we je graag!

 

Een handige tip bij het toepassen van kleur in huis is de 60-30-10 regel. De hoofdkleur neemt hierbij 60% van je interieur in beslag. Daarnaast kies je een kleur die voor 30% terugkomt, en maak je het af met kleuraccenten die 10% van de ruimte innemen. Zo behoud je een rustige basis.

Kleurrijke lente accessoires De lente brengt een frisse en vrolijke sfeer in huis! Kleur en licht hebben een positief effect op je humeur en de sfeer thuis. En je kunt hiermee eindeloos variëren! Ook de wooncollecties zijn dit seizoen gevuld met kleur. Geef je huis een vrolijke boost met kleurrijke accenten zoals bloemenprints en strepen in een mix van paars, geel en oranje. Het fijne is dat je deze accessoires eenvoudig kunt vervangen wanneer het nieuwe seizoen aanbreekt.

Woon je in de omgeving van Chaam, Gilze-Rijen en Alphen? Kom naar Berg&Berg in Chaam. Dé woonwinkel voor jou, en laat je informeren door onze interieurstylisten. We denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor vragen of maak direct een afspraak om jouw woondromen te realiseren. Je bent van harte welkom in onze winkel, maar onze stylisten komen ook graag bij je thuis langs met stalen voor een persoonlijk advies.